MultiMedialist

digitale dienstverlening

Door teamwork ontstaan initiatieven

By on 2 december 2017

Ondernemen | Teamwork | Initiatieven


Ondernemerservaring

Als initiatiefnemer heb ik op natuurlijke wijze ondernemerservaring opgedaan. Bij het nemen van initiatieven kijken we wat wel en vooral wat niet kan.

En als iedereen zich aan gemaakte afspraken houdt, kan er zeer veel. Bij voorkeur zonder compromissen! Enkele voorbeelden:

Teamwork en Initiatieven MultiMedialist Digital Development Management


Apollo Eleven Music

Businessplan en Start-up Blog MultiMedialist Digital Development Management 02

Door de opleiding Music Business Course over de juridische en zakelijke aspecten in de muziekbusiness, ontstond in 2016 het businessplan Apollo Eleven Music.

Dat hield een ultramoderne vinylproductiefabriek (LP’s) in wegens de wereldwijde groeivraag naar vinylproductiecapaciteit. Met merkbouw, marketing, reclame, promotie en digitale middelen als belangrijke aspecten. De investeringsbegroting kwam uit op € 1.700.000.


Crematie en Uitvaart

Door in het verleden opgedane ervaring in het uitvaartwezen, destijds als drager en assistent-uitvaartleider, en het gegeven van vergrijzing, ontstond het businessplan Crematie en Uitvaart.

Uitgaande van de demografische gegevens inzake de vergrijzende bevolking en het tekort aan crematie-ovens en crematoria, werd in een businessplan de ontwikkeling van 1 of meerder crematoria doorgerekend en het ontwikkelingsproces in kaart gebracht. De investeringsbegroting kwam uit op +€ 2.000.000.


QlusNet

Met circa 120.000 zelfstandigen in de bouw in Nederland en niet altijd positieve ervaringen met werkspot, ontstond het businessmodel voor QlusNet. Zelfstandigen in de bouw die elkaars expertise z.s.m. kunnen aanroepen en kunnen besparen op reiskosten en tijd, krijgen natuurlijk meer voor elkaar.

In de idee-ontwikkeling is het hele ontwikkeltraject uitgedacht, gevisualiseerd en uitgeschreven. Het plan is doorgerekend in een exploitatiebegroting en verdienmodel. Daarbij is een presentatiemodel ontstaan om te pitchen voor een investering. De investeringsbegroting kwam uit op € 1.200.000.


De Raad van Mediators

De Raad van Mediators Teamwork en Initiatieven MultiMedialist Digital Development Management

Bij deraadvanmediators.nl, een platform c.q. community voor zelfstandige mediators en bemiddelaars, werd ik in 2011 mede-eigenaar en trad tevens op als directeur tot 2016.

In dit bedrijf zijn de bedrijfsvoering, business development, promotie en digitale marketing vanzelfsprekend speerpunten.

Als onderdeel van de Expertisegroep is er inmiddels een samenwerking ontstaan met Trouwshop.com en iMediators.nl.


US Camper

US Camper Teamwork en Initiatieven MultiMedialist Digital Development Management

USCamper.eu ontstond in 2009-2012 als hobby. In dit bedrijf werden klassieke Amerikaanse campers opgespoord in Noord-Amerika, geïmporteerd in Europa en verkocht.

In de bedrijfsvoering waren de internationale online marketing, promotie en reclame in alle facetten uiteraard essentieel.


Van gedachten wisselen?

Omdat uiteraard zeker niet alle ideeën leiden tot succes, komt het altijd aan op behoedzaam risico nemen. Daarbij dient het rekenwerk altijd en zonder uitzondering 100% te kloppen. Ook uithoudingsvermogen – Ausdauer – is van absoluut essentieel belang.

Van alle mooie initiatieven sneuvelen er uiteindelijk 95 tot 99%. Dat zijn gewoon harde cijfers waar men niets aan af kan doen. Enige realiteitszin dient dan ook altijd aanwezig zijn. Dat neemt niet weg dat sommige aanvankelijk dwaze gedachten soms leiden tot mooie dingen!

Wilt u van gedachten wisselen over het starten van een bedrijf, over de fasering hiervan of over de uitbouw van een goed initiatief, dan kom ik graag met u in contact!


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren